طريقة عمل البيتزا الصيامى


طريقة عمل البيتزا الصيامى


المقادير




نصف كيلو دقيق -كوب زيت بنفس الكوب اللى اخزتى بية الدقيق - حبيتين بطاطس فى حجم البيضة - زيتون-فلفل اخضر مقطع طرنشات-حبات طماطم مقطعة طرنشات حسب الرغبة- 2 كوب صلصة طماطم مسبطة بدون بصل او ثوم مع تخفيفها بقليل من الماء حتى تكون مثل الطحينة



الطريقة


نسلق البطاطس حتى تكون سهلة الهرس

نحضر وعاء بلستك ونضع فية الدقيق والبطاطس المهروسة وزيت وقطعة خميرة بحجم عين الجمل ونقلب ونضيف الماء الدافئ بالتدريج حتى تصبح عجينة سهلة الفرد ولكى نتاكد انها مش محتاجة زيت تانى نلقيها مش بتمسك فى ايدينا

نتركها تخمر لمدة ساعة

بعد ما تخمر نفردها فى صينية المهم ميكونش سمكها غليظ علشان متكونش معجنة

ندهن الوجة بالصلصة المسبكة ثم ترص طرنشات الفلفل ثم الطماطم والزيتون ثم رشة من الفلفل الاسمر والملح ورشة من الزيت حتى تعطيها مزاق فى الاكل



وبالهنا والشفا

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

عاشق الساهر said...

يسلمو على هذه الطريقه
واسمحولي انقل هالطريقه على منتديات ليالي السهر بقسم ليالي الطبخ

وكم يسعدني زيارتك للمنتدى لتزويدنا بما لديك من روائع واكلات شهيه

على هذا الرابط
http://www.l-sahar.com/vb

لك تحياتي وودي

Post a Comment

لا تقراء وترحل
اضف تعليقا